2011/01/19

Veckans recept


Jag älskar rödbeta och rotfrukter är ju bästa säsongmaten såhärårs. Dessa biffar är riktigt goda, receptet är en variant av Helsingin Sanomats, men nästa gång kör jag nog med ännu mer rödbeta och honung för ytterligare sötma som jag tycker hör till.

Lindströmsbiffar 10 st

3 små kokta rödbetor (gärna mer)
400 g malet kött
1 msk rödvinsvinäger
1 msk honung
1 tsk salt
en halv tsk vitpeppar
en halv dl vatten
en halv dl skorpsmulor
timjan
1 lök
1 vitlöksklyfta
2 ägg
2 msk kapris
ännu lite salt och peppar

Riv rödbetorna och blanda i honung, rödvinsvinäger, salt, vitpeppar, timjan, vatten och skorpsmulor och låt stå i 10 minuter. Riv under tiden löken och hacka vitlöken och kaprisen fint. Ta också fram en panna att steka biffarna i och olja dess botten. Blanda väl köttet i rödbetorna med lök, ägg och kapris och kolla ännu saltet och pepparn före du formar jämnstora biffar av smeten. Stek i 200 grader i ca 20 minuter.

En vacker smet!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nu hittade du rätt! Skriv nåt, pleaase.