2011/01/16

Hamppare

Lagade världens godaste hamburgare igår. No joke. Emilia har receptet på brödet. Mitt ansvarsområde var biffar och coleslaw. Biffarna bestod bara av mager nötfärs kryddat med salt och vitpeppar som stektes möjligast tunnplattade i baconfett med lite salt.

Coleslaw, 5 personer

en halv liten vitkål
2 små morötter
1 liten rödkål
1 dl majonäs
1,5 dl crème fraiche
3 tsk dijonsenap
salt

Riv kålen, morötterna och rödkålen och salta. Blanda ihop majonäsen, crème fraichen och senapen och lite salt och rör i de rivna grönsakerna. Låt smakerna jämnas typ 2 timmar i kylskåp. Helt ortodox coleslaw innehåller ännu klippt persilja, det glömde jag köpa, men det hade nog passat utmärkt ännu i smeten. Servera coleslawn med hamburgarna, som fyllning eller tillbehör.

Med hamburgarna hade vi ytterligare egengjorda franskisar, chilimajonäs, sallad, tomat, tunnt skivad lök, cheddarost, saltgurka och bacon. Världens godaste, jag lovar. Jag drömde till och med om hamburgare i natt. Prova brödet! Prova coleslawn! Biffarna! Allt. (Övre bilden Emilias blogg.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nu hittade du rätt! Skriv nåt, pleaase.