2011/01/20

Veckans kulturtips

Såg en helt sjukt bra film idag: Hereafter.






Hereafter är Clint Eastwoods nyaste regi och handlar om 3 olika personer som alla kommer i kontakt med döden i sina liv. Fransyskan Marie (Cécile De France) dör nästan i tsunamin i Thailand 2004, den lilla Londonpojken Marcus' (Frankie McLaren eller hans verkliga tvillingbror George McLaren) bror Jason blir under en bil och omkommer, och amerikanen George (Matt Damon) möter döden varje dag eftersom han är synsk och kan kommunicera med andevärlden.

Filmen presenterar de här tre personernas liv, som vävs samman av en gemensam strävan att förstå vad som finns bortom döden och av en rad händelser som gör att de möts till slut. Början av filmen är dramatisk och sorglig med mäktiga effekter och hjärtgripande scener, men mot slutet blir stämningen muntrare och rentav romantisk.

Man skulle inte tro det i början, men filmen lämnar en bra känsla och är verkligt sevärd. Skådespelarna är lysande (älskade såklart speciellt Cécile De France, j'adore toujours les francais) och miljö- och ämnesväxlingarna funkar faktiskt snyggt och friktionsfritt. Utan tvekan en av de bästa filmerna jag sett på några år. Måste se mer Clintan- filmer, nu direkt!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nu hittade du rätt! Skriv nåt, pleaase.