2010/04/19

Sometimes I even amaze myself


Experimentet blev en succé.

Aubergine fylld med qvinoa och halloumi (och en halv zucchini)
4 st auberginer
1 lök
3 klyftor vitlök
(en halv zucchini)
1 dl qvinoa
2 dl vatten
2 dl passerad tomat
1 tsk socker
en nypa salt
peppar och rejält med herbes de provence eller annan kryddblandning
sambal oelek
2 st halloumiostar
olivolja

Börja med att tvätta och skära auberginerna på hälft. Salta dem lätt och ställ att gråta (dvs så den beska saften lite får sippra ut på den skurna ytan). Häll qvinoan i en kastrull med vattnet och koka på låg värme tills vattnet försvunnit. Hacka löken och vitlöken fint och sätt i en stor kastrull för att mjukna på svag värme. Ta auberginerna, torka av den skurna ytan med ett hushållspapper och gröp ur halvorna med hjälp av kniv och sked. Det är lite tricky men det går om du först skär 1 cm från kanterna och sen gröper med sked. Hacka upp innanmätet fint och släng med i lökkastrullen. (Vid det här skedet gjorde jag detsamma åt min så gott som rutiga zucchinihalva, men det är säkert inte nödvändigt att ha med.)

Stänk lite olivolja på auberginehalvorna och peppra dem, ställ dem i ugnen för att mjukna i ca 8 minuter i 200 grader. Blanda under tiden passerad tomat, qvinoa och kryddor i lök-auberginekastrullen. Kolla smaken och krydda ytterligare om det känns så, men salta inte så mycket för halloumin bidrar med mycket sälta. Fyll de lite mjuknade auberginehalvorna och lägg på några skivor halloumi. Stek ännu i den övre delen av ugnen i ca 10-15 minuter och servera med ett stänk olivolja.

1 kommentti:

  1. Roligt att du också har börjat använda quinoa! De så gott, nami! Måst testa ditt recept. Mums.

    VastaaPoista

Nu hittade du rätt! Skriv nåt, pleaase.