Kom i butiken att tänka på hur annorlunda min matkorg ser ut nuförtiden jämfört med för cirka 2 år sedan. Då koncentrerade jag mig på att köpa möjligast lätta produkter med lite fett och näringsvärde och tänkte inte alls på den verkliga hälsoeffekten, vilket jag gör idag. Idag tänker jag främst på hälsofaktorn, på att maten är möjligast naturlig och inte innehåller tillsatsämnen. Viktig är också en mindre belastning på miljön, t.ex. märker jag att jag inte köper kött och ost så ofta, tänker på varifrån maten kommer och att förpackningsmaterialen går att återanvända eller kompostera. Jag får rentav dåligt samvete av konservburkar.
Men såhär gjorde jag alltså min wok, ifall någon vill prova: (formidabel wokpanna jag hade förresten, också en födispresent! :) )
Värmde jordnötsölja, soja, 2 hackade vitlöksklyftor och en stump riven ingefära i pannan och slängde i tofun i kuber ganska genast. Stekte en kort stund och satt sen i 1 tsk Sambal oelek och färsk spenat. Enligt receptet skulle jag ännu ha med sockerärter men det glömde jag köpa. Det blev jättegott ändå!
Nämen hej Nanna, det var roligt att se dig också :-) festen gick riktigt bra, men jag var nog rätt trött i armarna i går kväll. o tack ska du ha. Den är ett litet sammelsurium av allt möjligt. Ibland skulle jag vilja göra den mer stilren, men det kräver så mycket mer. Är superförtjust i matbetoningen på din. Det inspirerar.
VastaaPoistaJag måste bara tipsa om några bloggar som jag tror du kan gilla, om du inte stött på dem redan.
Först en blogg med härliga söta bakverk för allamöjliga olika humör. Roliga kommentarer till recepten dessutom. Den hittar du här: http://bittersweetsugarandsarcasm.blogspot.com
www.theselby.com där man får kika in i en massa personliga hem. Den gör mig glad.
Och till sist: http://www.designspongeonline.com/
Ha en skön vår och laga mycket god mat!