Det var födisfirande som gällde för mig på veckoslutet! Höll på och bullade upp för fulla muggar hela slutet av veckan och lagade pesto-grönsakspaj med feta, skink-grönsakspaj och en jättepopulär spenat-skinkpaj av Jamie Oliver. Därtill bakade jag kryddkaka, chokladtårta och vanlig födelsedagstårta plus scones på lördag morgon. Något hektiskt blev det och inte så mycket sovet men roligt var det! Jamie Olivers spenat-skinkpaj var alltså helt utsökt god och finns i Jamie at Home- boken. Ifrågavarande bok innehåller också ett recept på pajbotten som är det godaste jag någonsin tillrett! Heter The best savoury shortcrust pastry och blir faktiskt galet god.
Denna kokbok är en av mina favoriter fast jag inte har provat så många recept ur den ännu. Hittills har jag faktiskt bara provat på Rhubarb bellini, som definitivt är att rekommendera! Men läsmässigt är boken en av mina favoiter, och antalet vikta flikar skvallrar väl om att jag nog har stora planer på att förverkliga åtminstone ett trettiotal recept ur den. I och med mitt kalas fick jag en ny härlig tegelsten till mitt kokboksbibliotek, Under valnötsträdet av Anna och Fanny Bergenström. Har redan ögat igenom recepten och skall imorgon prova på wokad tofu. Berättar hur det blev sen, jag lovar!
PS. Sökte i förrgår till modda på Uni! Jej! Så nu, läsning, omedelbums!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Nu hittade du rätt! Skriv nåt, pleaase.