2010/08/10

Blogglatmasken rapporterar


Halloj!

Sommaren är här och bloggen tar siesta. Så mycket har hänt att jag inte har lyckats finna tiden att sitta ner och reflektera på bloggen över huvudtaget - kompisbesök, lande, kusinbesök, nya små, men ytterst välkomna utmaningar på jobbet (JAG får bestämma vad vi säljer i tre veckor framöver, jee - så kinkkunyytti, vik hädan) och allt världens.. Nu ska jag ta igen för det förlorade avsnittet med ett antal recept på förträfflig mat jag kockat de senaste veckorna.

Men först, ett tips på en ny, dunder bekantskap i matwebbsideväg som min kusin presenterade för mig: Epicurious (jag lagade en liten länk i början av inlägget ifall du vill kolla in sajten). 2 av maträtterna vi lagade, till vilka jag sätter upp recepten, kom härifrån. På Epicurious finns tillförlitliga och beprovade recept på alla internationella, klassiska maträtter man kan tänka sig och tusentals jag aldrig hört talas om. Man kunde säga att det som inte finns på Epicurious behöver man inte kocka. Fast kållåda är helt gott. Gourmanderna förlitar sig på Epicurious, har det berättats för mig. Och märk även möjligheten att samla ihop dina favoritrecept och få en egen kokbok hembeställd. Det tror jag jag ska göra nån dag. NÅN dag.

Det enda lite jobbiga är att recepten är i amerikanskt format, så man är tvungen av räkna om måtten för bakning o.d. Men man lär sig småningom, faktiskt, t.o.m. jag med det sällsynt löst påskruvade kortamattahuvet.

Jag postar recepten separat så de är enklare att hitta. Ifall nån nån gång vill dra nån nytta av bloggen, that is. Fortsättning följer strax.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nu hittade du rätt! Skriv nåt, pleaase.