2009/10/22

Pannkaka

Idag skrev jag den sista tenten för mitt studieprogram! Hade jag förstått det igår då jag borde ha läst till tenten hade jag kanske gjort det med något större eftertanke. Försökt njuta av att få läsa en illa skriven powerpoint för sista gången, pränta i mig obegripliga minneslistor som raderas ur minnet sekunden efter att jag stiger ut ur klassrummet, memorera fullständigt onödiga fakta som inte medför någon som helst nytta för mig i det kommande arbetslivet.. Nå, nu kan jag lägga allt det bakom mig och glömma att jag någonsin skrivit en enda tent i den skolan!

Missförstå mig inte, dessa tre studieår har absolut inte varit bortkastade. Inte alls, studieprogrammet har medfört otaliga värdefulla och helt unika upplevelser. Jag har gjort en massa saker som jag garanterat inte hade gjort annars (fast så är det väl med allt man tar sig till i livet.. Hej, jag försöker vara positiv!) Summa summarum, jag skulle inte kalla mina studieår bortkastad tid. Åtminstone inte totalt bortkastad.

Men igår kväll var jag hur som helst bombis på att denna sista tent skulle bli total pannkaka. För pannkaka var nämligen en av de saker som jag gjorde istället för att plugga. Den blev jättegod, frasig och fluffig. Jag har lagat den flera gånger och den får alltid mycket komplimanger. Jag tycker inte om ett såndänt skinn till pannkaka. Den här blir garanterat god, helt som min mummi brukade laga, och receptet är som följer:

Vispa 3 ägg i en stor skål. Häll i 6 dl mjölk och vispa vidare. Vispa i 3 dl mjöl (jag använde grövre speltmjöl, men ett varningens ord: det smakar hälsosamt) och sedan 2 msk socker, 1 tsk vaniljsocker, 1 tsk salt. Häll till sist i 50 g smultet smör (jag satt 25 g och det funkar, men igen, det smakar hälsovänligt) och låt jäsa ½ timme. Häll på en plåt med bakplåtspapper (min var 37 x 27 cm) och stek i 200 grader, lite lägre ner i ugnen, i 25-30 minuter.

Jag brukar ännu strö på lite socker när jag tar ut pannkakan ur ugnen. Om jag skall bjuda på kakan brukar jag baka den med fulla mängden smör och socker, men om jag bakar den för mig själv brukar jag försöka laga den hälsosam. (Haha, jag är en feeder!) Åt mig själv brukar jag också blanda i t.ex. havregryn eller blåbär.

Så avslutningsvis en hälsning till min kompis som åker till Amerika imorgon. Jag ville hitta en passlig bild för att önska dig trevlig resa, men kom sedan över detta lustiga info på Madisons hemsidor. Det kan väl vara nyttigt att veta för alla vid Halloweentider! Trevlig resa hon'!

2 kommenttia:

  1. Jess Nanna, vitsi så kiva att du bloggar igen :) är definitivt din trogna läsare :) Jag har ju o en blogspot blogg, på finska, o d skitjobbigt, ibland sku jag ba villa byta om ti svenska men d går lixom int mera... d känns int lika spontant att skriva på finska! PS. Du kanske vill länka mig dit ti dina favoritbloggar, hehehe :P Puss o kram, sku va kiva o ses snart!

    VastaaPoista
  2. Hej Nanna

    Olen himmuinen pannukakkufani ja kokeilen reseptiäsi mahdollisimman pian =) Ehkä jo tulevana sunnuntaina! Ja onnea uudelle blogille!

    VastaaPoista

Nu hittade du rätt! Skriv nåt, pleaase.